ATT KÖPA KATTUNGE FRÅN OSS

Vid leverans är kattungen "MINST" 12 veckor gammal, jag har dom gärna kvar ett par veckor till, utgår efter hur de utvecklas osv. så ingen garanti att de är flyttbara vid 12 veckors ålder (är SVERAK's bestämmelser) OBS! Från och med 2023-01-01 är det lag på att kattungarna ska stanna tills de är 14 veckor hos mamma katt.

Vaccinerad 2 gånger samt avmaskad (vid behov) 

De är Stambokförda (SVERAK (FIFe) Stamtavla.) Veterinärbesiktade veckan innan leverans (ej äldre än 7 dgr) och chippmärkta (ID-märkning) enligt SVERAKS regler, intyg medföljer vid flytten. (Registreras hos SKK & SVERAK FindUs) 

Dolda fel försäkrade i SVELAND (3 år och 3 månader) intyg medföljer. Kattungarna är även försäkrade (Veterinärvårdsförsäkring inkl medicin) i SVELAND. Försäkringen går bra att ta över av de nya ägarna.

Kattungen får med sig liten filt med mammas och syskons doft för att underlätta flytten hemifrån. Mat som den är van att äta här hemma (olika torrfoder och blötmat) och lite leksaker. Självklart rumsrena och överösta med kärlek och välhanterade.

Tingningsavtal skrivs när du/ni har bestämt er för en kattunge. Och en tingningsavgift betalas som är 2500,- . Vi använder oss av Sveraks tingningsavtal och köpekontrakt.

VAD JAG FÖRVÄNTAR MIG UTAV DIG SOM KATTUNGEKÖPARE?

Jag förväntar mig att Ert köp av en kattunge är NOGA genomtänkt då katten kommer att vara en del av er familj under många, många år framöver. Därför är det väldigt viktigt för mig att hitta de bästa möjliga hem till mina älskade kattungar, så det är inte först till kvarn som gäller. Jag förbehåller mig rätten till att välja den familjen som jag anser vara bäst för kattungen. Jag väntar hellre en vecka eller två tills jag hittar rätt ägare. 

Jag säljer inga kattungar som utekatt, de säljs endast som innekatt, men går jättebra att lära dom gå i koppel och gå på promenad, samt under kontrollerade former i rastgård/innätad/inglasad balkong. Jag säljer inte heller några kattungar enbart via telefon eller mailkontakt utan förväntar mig ett första besök utav alla potentiella kattungeköpare. Vill också att när ni mailar mig berättar lite om hur kisse kommer att få det hemma hos er och som jag skriver ovan, att har ni tänkt ha kisse ute på fri tass så får ni söka efter katt hos någon annan.

Jag förväntar mig att du kastrerar din katt om den INTE ska gå i avel för kattens samt hela familjens skull. Den Sibiriska/Neva Masquerade katten får paras med varandra, men får ABSOLUT inte paras med andra raser eller huskatter.

Gå gärna in och läs på Jordbruksverket om de nya djurskyddsreglerna som började gälla 15 juni 2020.

Budskap och frågor och svar om de nya djurskyddsreglerna för hundar och katter som börjar gälla 15 juni 2020.
Namn på den nya författningen
Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd (SJVFS 2020:8) om hållande av hundar och katter. (Saknr L102 – Utkom från trycket den 15 maj 2020).

Jag förväntar mig att ni håller mig uppdaterad om kattens utveckling samt om något skulle hända katten.

Jag säljer EJ kattunge till familj med allergi, inget personligt utan med omtanke för kattungen som inte ska behöva flyttas i onödan. Tacksam om detta respekteras.

Jag lämnar inga avels-eller utställningsgarantier, därav tas inget extra betalt för en kattunge som säljs för avel eller utställning.

DET HÄR KAN STÅ UNDER KATTUNGEN OCH DET BETYDER:

Reserverad: Är att de vill ha en ny familjemedlem men inte har betalat in handpenning, ibland kan det även vara en liten betänketid.

Bokad: Har betalat in handpenning

Flyttat: Att då har kattungen flyttat till sitt nya hem

Om inget av detta står letar våra kattungar fortfarande efter nya hem

 

 

Dela den här sidan